Titta på hur andra gör. Men gör något annat.

Bara för att din konkurrent gör eller kommunicerar på ett visst sätt är inte det svaret på hur du ska göra eller kommunicera. Du frågar ju inte din kompis hur du ska kyssa din fru (eller?). Din kompis vet (förhoppningsvis) lika lite om att kyssa din fru som dina konkurrenter vet om dina kunder. Det är du som känner dina kunder. Det är du som borde veta hur du ska kommunicera med dem. Känner du inte dina kunder? Då är det dags att du börjar göra det. Sen kan du inspireras av andra.

Börja med att:

  • skriva ner dina kunder
  • ta reda på vilka dina kunders kunder är
  • skriva ner dina potentiella kunder

Nu har du fått fram en målgrupp. Snyggt jobbat!

Fundera sen på vilka utmaningar dina kunder har. Vilka frågeställningar söker de svar på? Skriv ner dem, svara på dem och skapa kommunikation kring det. Du kan göra det som blogginlägg eller socialamedierinlägg. Som podcast eller nyhetsbrev. Du har nu skapat ditt innehåll. Samla också alla frågor och svar i en FAQ på din hemsida. Det gillar dina kunder. Och det gillar google.

Nästa steg handlar om att nå ut till dina kunder. Var finns de? När du vet din målgrupp är det mycket enklare att förstå vilka kanaler du bör använda. Det kan handla om ålder, intressen, branscher, B2B, B2C. Beroende på vem vi är, våra intressen och vad vi jobbar med når du oss på olika sätt.

Du har nu svar på till vem (målgrupp), med vad (innehållet) och hur (kanal). Kör du ändå fast (vilket är superlätt att göra), kolla på vad andra gjort. Många har säkert gjort något liknande det du vill göra. Så låt dig inspireras. Du kanske kan hitta en lysande idé eller uppslag från en annan bransch på hur du kan nå ut. Stjäl den, men gör den till din egen – med dina kunder i fokus. Ibland kan det ju vara värt att testa att kyssa din fru på ett annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s