Du kan nåt som inte jag kan – kom igång med content marketing

Du kan nåt som inte jag kan (nej, jag menar inte cancan. Om det nu är det du kan, kul, för det skulle jag vilja lära mig). Tillbaks till ämnet. Det du kan är något många inte kan, men skulle vilja kunna. Eller vilja veta mer om. En toksmart sak du då kan, och bör, göra är att dela med dig av den kunskapen. Genom att göra det skapar du värde för mottagaren. Vilket i sin tur är marknadsföring av dig själv och ditt företag. På kommunikationsspråk så har du skapat innehåll (eller content som italienaren 🇮🇹, tysken 🇩🇪, svensken 🇸🇪 och alla andra nationaliteter säger idag). Och det är förbaskat bra. För genom att skapa och dela värde till dina nuvarande och potentiella kunder ökar sannolikheten att det är just dig de kontaktar, före dina konkurrenter, när de behöver hjälp inom ditt område. 

Content marketing kan vara lätt

Det jag säger är att content marketing, eller innehållsmarknadsföring, är en himla bra grej. Men ibland kan det verka lite svårt och krångligt. Det behöver det inte vara. Inte ett dugg. För det handlar om att börja skapa värde, bjussa på dina kunskaper, och sen fortsätta med det. Och har du bara en gnutta tålamod så kommer resultaten. I form av affärer. Och cash=)

Tips på hur du kommer igång med Content marketing

  1. Ta reda på (du vet egentligen) vad du är bra på. Och som du tror andra skulle ha nytta av. Tänk användarnytta före nyhetsvärde – vilket värde skapar det här för mottagaren? Och jag lovar, du kan massor som inte andra kan. Det kanske är självklarheter för dig, men det är inte för alla andra.
  2. Skriv ner det, alltså skapa innehållet. Gör det som blogginlägg, podcasts, filmer eller vad som passar dig och din målgrupp bäst. 
  3. Dela innehållet. Du vill ju att det ska nå ut. Då måste du berätta att du har något att berätta. Sprid i olika kanaler, som nyhetsbrev, sociala medier eller prata om det med grannen på gatan (rekommenderas inte i corona-tider). 
  4. Avsluta med en Call -to-action. Eller på svenska: ”säg åt mig vad du vill att jag ska göra nu”. Uppmana dina läsare att göra något mer efter de tagit del av din kunskap. Exempelvis ”köp här”, ”läs mer” eller ”Prenumerera på mitt nyhetsbrev för fler tips”.
  5. När du har kommit igång med det här med content, kan det bli en del av din inbound marketing-strategi. Om du inte vet vad det är (vem sjutton vet det egentligen?) så är det tur att jag ändå skrivit ett blogginlägg om det här. 


Lycka till, och hojta🙋‍♂️ till om du behöver hjälp;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s